Veilig online daten


De mogelijkheid bieden om veilig online te kunnen daten is een van de speerpunten van Match50.nl. Dagelijks starten nieuwe singles van 50+ hun zoektocht naar een nieuwe partner via ons datingnetwerk. Voor onze organisatie is het vrijwel onmogelijk om ieder van deze profielen handmatig te controleren op haar intenties. Dit maakt dat een klein deel misbruik probeert te maken van ons netwerk. Hoewel wij er alles aan doen om deze profielen zo snel mogelijk van onze datingsite te verwijderen, vragen we je alert te blijven. In dit artikel geven we enkele handige tips om oplichters in een vroeg stadium te herkennen.

Maatregelen die Match50.nl zelf neemt

Niet alleen verwachten we van onze leden dat zij alert zijn op oplichters binnen ons netwerk. Ook doen we er zelf van alles aan, om onze datingsite veilig te houden voor iedereen. Maatregelen die wij onder meer nemen zijn:

  • Profielen worden handmatig gecontroleerd, om oplichters direct te kunnen herkennen.
  • Wanneer leden verdachte profielen aan onze klantenservice doorgeven, worden deze profielen direct uitgebreid gecontroleerd.
  • Mocht een profiel inderdaad niet betrouwbaar blijken te zijn, dan wordt deze direct van ons netwerk verwijderd.

Ook bieden wij enkel beveiligde betaalopties aan en verloopt het versturen van gegevens altijd via een zogenaamde SSL-verbinding.

Tips om veilig te kunnen daten op Match50.nl

Tip 1: Geef je privégegevens nooit zomaar aan een ander lid! Ook wordt het afgeraden om persoonlijke gegevens in je profiel te vermelden. Bij persoonlijke gegevens kun je denken aan je adres, je telefoonnummer, enzovoorts.

Tip 2: Wanneer iemand je vraagt om geld over te maken is het sterk aan te raden om het contact te verbreken. De kans is groot dat je het geld helaas nooit meer terug zal zien. Vaak proberen oplichters je met een zielig verhaal over te halen om hen geld te “lenen”.

Tip 3: Mocht je kort na het ontmoeten van een leuke match gevraagd worden om het contact buiten de datingsite om voort te zetten, dan kan dit duiden op een oplichter. Een oplichter zal je bijvoorbeeld vragen om te chatten via Skype, Whatsapp, Facebook Messenger, enzovoorts.

Tip 4: Lijkt een profiel te mooi om waar te zijn? In dat geval is de kans groot, dat dit ook daadwerkelijk zo is! Trap niet in de prachtige foto’s van mannen of vrouwen, maar blijf je gezonde verstand gebruiken. Vraag iemand bijvoorbeeld om meer foto’s te sturen, zodat je zeker weet dat je match ook echt degene van de foto’s is.

Tip 5: Als je twijfelt aan de betrouwbaarheid van een match, dan kan het verstandig zijn om naar zijn of haar profielen op sociale media te informeren. Heeft iemand bijvoorbeeld een profiel op Facebook, LinkedIn of Instagram? Dit kan je een vertrouwder gevoel bij iemand geven.

Tip 6: Lijkt iemand een poging te doen om je op te lichten? Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op. Wij proberen voor je uit te zoeken of het inderdaad om een oplichter gaat en zullen hem of haar direct blokkeren.

Hoe kan ik een oplichter op Match50.nl herkennen?

Het herkennen van een oplichter op Match50.nl wordt makkelijker, door op de reeds beschreven tips te letten. Er zijn echter meer factoren waaraan je een oplichter zou kunnen herkennen. Zo zal een oplichter je al snel beschrijven als zijn of haar liefde voor het leven. Wanneer je goed nadenkt, zal je begrijpen dat dit na slechts enkele contactmomenten erg ongeloofwaardig is! Ook probeert een oplichter je vaak direct voor zich te winnen door je bijvoorbeeld cadeaus of dure abonnementen aan te bieden. Wanneer je op een later moment besluit het contact te verbreken kan het voorkomen dat de oplichter deze cadeaus terug wil.

Berichten van dergelijke oplichters zijn niet altijd in goed Nederlands geschreven. Het gaat in dit geval vaak om oplichtersbendes uit andere Europese landen! Wees hier alert op en let goed op de taal die matches gebruiken. Over het algemeen proberen vrouwelijke oplichters mannelijke slachtoffers te verleiden met opwindende en vaak een tikkeltje pikante foto’s. Mannelijke oplichters proberen vrouwen op hun beurt te verleiden met een hoge opleiding of een goede baan. Met name mannelijke oplichters zullen al snel erg opdringerig overkomen!

Mocht je op den duur verliefd zijn geworden op een oplichter, dan wil je deze ontmoeten. Wanneer je aandringt op een eerste fysieke date zal al snel blijken dat de oplichter nooit kan, om redenen als een ziekte, drukte op het werk, enzovoorts.