Succesvol online daten voor 50 plus: als echte communicatie

Succesvol aan de slag met 50 plus dating? Wij zetten een paar tips voor je op een rij, bijvoorbeeld om de communicatie op de juiste manier aan te pakken. Online voel je misschien de neiging om het allemaal wat sneller en vlotter aan te pakken, maar houd er rekening mee dat je gewoon te maken hebt met een andere single. Die je ook in het dagelijks leven tegen zal komen, waardoor je het best op dezelfde manier tegen hem of haar kunt praten.

Chatten is of lijkt anoniem, maar dat betekent niet dat je de kans hebt om het onvriendelijk te laten worden. En sterker nog, als je attent bent en laat zien dat je een goed geheugen hebt (of een slim trucje gebruikt) maak je het een stuk makkelijker om een leuk contact op te bouwen. Zo kun je je gratis aanmelden voor 50 plus dating en er met onze tips voor zorgen dat je veel succes hebt. Om andere leuke singles te leren kennen, waarmee je wellicht iets moois kunt opbouwen.

Netjes benaderen: het eerste contact

Het eerste contact staat in het teken van netjes benaderen. Je zou iemand op straat, in een café of op een andere plaats ook netjes aanspreken, dus het is belangrijk om dat online ook te doen. Andere singles zitten niet te wachten op ondeugende openingszinnen of platte grappen, die je normaal ook niet zou maken als je elkaar zou aankijken.

Tip: dat betekent niet dat het online saai moet worden. Je mag best onverwacht of grappig uit de hoek komen, mits je het netjes en vriendelijk houdt.

Bedenk je altijd dat je dat wat je typt letterlijk tegen iemand zou zeggen, als je die single in het echt tegenkomt. En spreek het bijvoorbeeld hardop voor jezelf uit, om even te checken of het wel goed op de ander zal overkomen.

Anoniem maar niet onvriendelijk

Online ben je anoniem of lijkt het of je anoniem bent, afhankelijk van de gegevens die je invult als je aan de slag gaat met 50 plus dating. Om meer kans te maken op succes is het echter belangrijk om daar geen rekening mee te houden. Ga er vanuit dat de ander precies weet wie je bent en dat jullie elkaar zelfs kunnen zien. Zo zal je een veel hogere drempel voelen om onvriendelijk te zijn.

In plaats daarvan blijf je netjes, een van de belangrijkste tips om meer succes te hebben met 50 plus dating. Je hebt op die manier de kans om elkaar beter te leren kennen, zonder dat je als een vervelende man overkomt of je als vrouw de verkeerde indruk zal maken op mannen.

Attent en met een goed geheugen

En tenslotte, zorg ervoor dat je ook online attent bent en een goed geheugen hebt. En vind je het lastig om te onthouden wat jullie eerder besproken hebben? Tijdens het chatten wordt de geschiedenis netjes bijgehouden. Neem het na afloop nog even door en maak voor jezelf een samenvatting. Of beter nog, houd een klein document bij over de single waarmee je spreekt, om belangrijke informatie daar aan toe te voegen. Dé manier waarop je jouw geheugen een beetje kunt helpen, om heel attent te zijn en de ander de aandacht te geven die hij of zij verdient.

50 plus dating: gratis aanmelden

Zo zorg je er tijdens 50 plus dating voor dat je meer succes zal hebben. Met een aantal handige tips, die ervoor zorgen dat je een leuk gesprek aan kunt gaan. Een gesprek dat leuk is voor jou én leuk is voor de ander, om samen iets moois op te kunnen bouwen. En het beste van alles? Je kunt je gratis aanmelden om als 50 plusser te daten (https://www.match50.nl), zodat je dat zelf een keer kunt uitproberen.

  Geplaatst op 2018-09-12 06:05:46