4 voordelen van dating voor 50 plus: ontdek waarom andere singles dit doen

Dating voor 50 plus, is dat iets voor jou? Het biedt een aantal belangrijke voordelen, waardoor steeds meer singles daar gebruik van maken. En gebruik van blijven maken, omdat ze op een heel leuke manier met andere singles in contact komen.

Voorkom dat je ieder weekend alleen zit of dat je zo weinig nieuwe mensen kunt leren kennen. Zorg er in plaats daarvan voor dat je nieuwe contacten gaat leggen, maar dan wel op een manier die bij jou past. Dankzij 4 voordelen van dating voor 50 plus. Om online meteen in de praktijk te brengen, uiteraard gewoon in jouw eigen tempo.

1. Dezelfde achtergrond: meteen een band

Dankzij 50 plus dating hebben jullie bijna automatisch dezelfde achtergrond. Dat creëert een band, nog voordat jullie het eerste gesprek met elkaar zullen voeren. Je hoeft niet eerst uit te leggen dat je eerder mogelijk al een relatie had of dat je juist al veel langer single bent.

Het neemt een belangrijke eerste drempel weg. Veel 50+’ers kiezen voor de online 50 plus dating, zodat ze zeker weten dat ze iemand tegenover zich hebben die er hetzelfde in staat als zij. Er ligt een groot deel van je leven achter je, maar jullie hebben ook allebei nog een heel leuke tijd te gaan door elkaar te leren kennen.

2. Een beloning voor kwetsbaarheid

Zodra je single bent en 50+ maakt dat je voor je gevoel automatisch een beetje kwetsbaar. Een heel herkenbare en natuurlijke reactie, maar lastig als je online wilt gaan daten. Je wilt voorkomen dat de ander je zou kunnen beschadigen of je ervaart angst dat je (weer) afgewezen zal worden.

Daar heb je dankzij 50 plus dating geen lastig van, een van de grote voordelen hiervan. Ook de ander zal de angst voelen om zich kwetsbaar op te stellen. Daarom is het heel gebruikelijk om elkaar online juist te belonen voor die kwetsbaarheid. Je kunt er vanuit gaan dat de ander in hetzelfde schuitje zit, waardoor de drempel om ermee te beginnen automatisch een stuk lager wordt.

3. Online dating in jouw tempo: geen haast

Je kunt voor 50 plus dating goed de tijd nemen, er is niemand die van je verwacht dat je na een paar gesprekken meteen een afspraak maakt voor een date. Vind je het heerlijk om af en toe even alleen te zijn, terwijl je op andere momenten lekker met elkaar kunt kletsen? Dat is nergens zo goed geaccepteerd als online op de 50 plus-platforms.

Dat betekent dat je in je eigen tempo kunt daten, op de manier die jij prettig vindt. Zonder enige druk of haast, omdat je zelf de touwtjes in handen houdt en bepaalt waar je al wel of nog niet aan toe bent.

4. Gelukkiger als je alleen bent

Je zal merken dat je dankzij 50 plus dating een stuk gelukkiger wordt. Dankzij de voordelen om een leuke andere single te leren kennen, maar ook op het moment dat je alleen bent. Zolang je met voldoende anderen contact hebt is het ook heerlijk om af en toe even alleen te zijn. En nergens aan te hoeven denken.

50 plus dating: probeer het gratis uit

Enthousiast over de voordelen van 50 plus dating en zelf ervaren waarom zoveel andere singles van jouw leeftijd daar graag gebruik van maken? Probeer het gratis uit bij Match50 (https://www.match50.nl), uiteraard zonder dat je verder ergens aan vastzit.

  Geplaatst op 2018-08-08 13:31:28